Energiecafé 3

Energiecafé

Er bloeit wat in Lokeren. De Queesten van afgelopen zomer hebben iets wakker gemaakt. Mensen willen actie nemen om de dromen die geformuleerd werden waar te maken. Een van die acties is het Energiecafé.

Deze post heet “Energiecafé 3”. Door omstandigheden, kon ik immers niet aanwezig zijn bij de eerste twee edities, maar afgelopen woensdag tekende ik present. Hier wilde ik deel van uitmaken.

De initiatiefnemers Benjamin, Leni en Koen, toonden in een korte presentatie wat hun plannen zijn: een nieuwe Lokerse VZW oprichten om samen met burgers, verenigingen, overheden en bedrijven de klimaatproblematiek alvast in Lokeren concreet aan te pakken.

Hoe? Door anderen – waaronder zeker sociaal zwakkeren – te helpen bij het isoleren van hun woning, het plaatsen van zonnepanelen, zonnewering, etc. Door groepsaankopen te initiëren en te faciliteren. Door een aanspreekpunt te zijn, …

De VZW wil de politiek ook wakker schudden en tonen dat er een draagvlak is voor klimaatvriendelijke maatregelen.

De aanwezige deelnemers – zonder en met uiteenlopende politieke kleur – waren alvast enthousiast. Alweer kon niet iedereen erbij zijn. Het lijstje van verontschuldigden was vrij lang. Aan potentiële leden dus geen gebrek. Nu is het een kwestie van fondsen werven en opstarten.

Ik kijk erg uit naar de volgende stappen en fietste die avond dan ook enthousiast naar huis. Yes we can! Yes we will!

Wordt vervolgd!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s